Zakaj je nujno potrebno redno vzdrževati spletno stran / trgovino?

Če pogledaš na lastno življenje hitro ugotoviš, da redno negujemo in vzdržujemo različne stvari. Zakaj to počnemo se niti ne sprašujemo več, saj vemo, da imamo zaradi tega manj skrbi, vse bolje deluje in to dalj časa, je ceneje, če to počnemo redno, kot pa odpravljamo posledice… 

Za svoj dom 🏠 nekatere stvari urejamo dnevno, druge tedensko, tretje enkrat mesečno, nekatere pa vsaj enkrat letno. Kaj pa sami ne znamo urediti, pa pokličemo serviserje in strokovnjake.

Zakaj? Za boljše bivalno okolje, varnost, daljšo življenjsko dobo strojev

Avto 🚗 peljemo vsaj 1x letno na servis, 2x letno menjamo gume, vmes pa nekajkrat letno posesamo avto in ga umijemo.

Zakaj? Da smo bolj varni pri vožnji in avto zdrži dalje.

Celo prenosni računalnik  redno varujemo pred virusi in raznimi vdori, vsake toliko časa počistimo »nesnago« odvečnih datotek, vsako leto ali dve pa je koristno peljati prenosnik tudi na pregled in čiščenje na servis.

Zakaj? Da nam prenosnik deluje zanesljivo, hitro in dalj časa, s tem pa prihranimo na denarju.

Kaj pa tvoja spletna stran oz. spletna trgovina? 🤔

Kdo pa vzdržuje njo?

Si morda vedel-a, da lahko spletna stran, ki ni vzdrževana, deluje počasneje, je ranljiva za vdore, se počasneje nalaga, nudi slabšo uporabniško izkušnjo, se slabše uvršča na Google-u… ?

Zveni kar zastrašujoče, ali?

Morda najprej pogledaš posnetek Podjetniškega izziva, saj sem omenil več zadev kaj lahko gre narobe. Sem pa tudi povedal kaj se da urediti, da boš lahko spal-a brez skrbi. In tudi zakaj je ta del smiselno prepustiti strokovnjaku. 

Morda si sedaj samo zamahnil-a z roko in rekla, da tako vsak zna klikniti na gumb Posodobi. Res je… Vendar zanimivo postane potem, ko po kliku ni vse OK, zadeve nehajo pravilno delovati ali sploh ne delajo več in ne veš kaj narediti.

Če meniš, da bi bilo dobro vzdrževanje urediti tudi za tvojo stran in želiš imeti pri tem strokovno pomoč, me kontaktiraj na moj email marko@markopetrej.com in se dogovoriva za sestanek preko Zoom-a.

Oglejte si še druge prispevke