Marko Petrej

Strokovnjak za spletne strani, digitalni marketing, grafični oblikovalec, predavatelj...

Pozdravljeni.

Ime mi je Marko Petrej

S področjem spleta se ukvarjam že dobrih 23 let, od kar sem prvič izdelal spletno stran za Klub za Marketing Maribor. Moja znanja in veščine iz grafičnega oblikovanja pa segajo že v čas srednje šole, ko sem uspešno sodeloval na tekmovanjih za Mladi za napredek Maribora.

Kasneje sem temu dodal še zanimanje za področje marketinga, kjer sem kot član Kluba za Marketing Maribor uspešno sodeloval na mednarodnih tekmovanjih za oglaševanje.

Že od nekdaj pa me je zanimalo tudi delo z ljudmi in izvedba izobraževanj. Tako sem že v času študija kot član mednarodne organizacije AIESEC postal odgovoren za HR in začel s prvimi izobraževanji.

Če temu dodam še zanimanje za fotografijo in animacije, je zagotovo vsem jasno v katero smer sem iskal prvo zaposlitev in jo tudi našel še preden sem zaključil študij.

Leta 2007 sem odprl svoje podjetje NAVDIH.NET, ki je danes usmerjeno izključno v rešitve in poslovanje na spletu

Podjetnikom in podjetjem pomagam vzpostaviti njihovo prisotnost na spletu, tako da za njih izdelam spletno stran ali spletno trgovino ali spletno učilnico ter poskrbim za gostovanje in vzdrževanje spletne strani.

S pomočjo svetovanj, mentorstva, usposabljanja pa jim pomagam pri uresničevanju njihovih ciljev, kar večinoma zajema prodajo izdelkov in storitev na spletu.

Z delom na številnih projektih sem si pridobil široko paleto znanj in dragocene izkušnje. Do sedaj pa sem sodeloval s številnimi podjetji iz različnih branž (od industrije, prodaje, storitvene dejavnosti do športa in kulture), med njimi tudi s podjetniki začetniki. 

Sodeloval sem na več kot 150 projektih izdelave spletnih strani oz. spletnih trgovin. Še vedno zelo rad načrtujem, oblikujem in izdelam kakšno spletno stran. Drugače pa sedaj več časa posvečam digitalnemu marketingu. Predvsem sem navdušen nad email marketingom, prodajnimi lijaki in kako to vse med seboj povezati in avtomatizirati

Čeprav nisem človek, ki bi dneve in noči preživel na družbenih omrežjih, jih s pridom uporabljam za svoj posel. 

Odločil sem se, da bi želel to znanje, predvsem pa izkušnje deliti tudi z drugimi.

Z izobraževanjem in usposabljanjem podjetnikov se ukvarjam že več let, intenzivno pa se temu posvečam zadnja 3 leta. Leta 2018 sem se udeležil programa Train the Trainer v Nemčiji, ki sem ga uspešno opravil, moj trener pa je bil sam Blair Singer.

Ob predajanju znanja in usposabljanju s področja spletnih strani in digitalnega marketinga vedno bolj uživam. Do sedaj sem to počel izključno v živo, sedaj pa sem pričel z izvajanjem tudi preko spleta.

Spletne tečaje najdeš na spletni strani in jih lahko tudi kupiš.

Na področju usposabljanj sem sodeloval z različnimi organizacijami po celi Sloveniji:

 • Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije,
 • Gospodarska zbornica Slovenije,
 • Štajerska gospodarska zbornica,
 • Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica,
 • Tovarna podjemov – Podjetniški inkubator Univerze v Mariboru,
 • Ekonomska fakulteta Maribor, Univerza v Mariboru,
 • Mrežni podjetniški inkubator Ormož,
 • Nova KBM,
 • Razvojni center Novo mesto,
 • Razvojni center Murska Sobota,
 • Posoški razvojni center…

Nekaj utrinkov iz usposabljanj

Tako smo se imeli na naših izobraževalnih delavnicah. Delovno, kreativno in zabavno.

Neprestano izobraževanje je del življenja...

Ker se področje spletnih strani in digitalnega marketinga neprestano spreminja ali dopolnjuje, se tudi sam veliko izobražujem. Berem poslovne knjige, spremljam spletne tečaje, v zadnjih 2 letih pa sem bil tudi veliko v tujini, kjer sem se učil od najboljših trenerjev na svetu.

Seveda sem kot podjetnik doživel že veliko vzponov in še več padcev. Je pa to zgodba za kdaj drugič. Pomembno je, da sem se iz vsakega padca nekaj naučil, nisem obupal ali odnehal. Ne, to nisem jaz.

Sedaj sem še bolj odločen, fokusiran v to kaj počnem.

Upam, da bom imel priložnost in se spoznava preko spleta, se srečava na kakšnem izobraževanju, usposabljanju oz. me boste najeli kot osebnega mentorja za vaš poslovni izziv na spletu.