Izdelava spletnih strani

Spletna stran naredi prvi vtis s potencialnim kupcem.

Vaša spletna stran za vas prodaja vaše storite in izdelke 24 ur na dan, 7 dni v tednu in tudi, ko ste vi že zdavnaj zaključili z delom, ali odšli spat. 

Zavedati se morate, da je spletna stran tista, ki naredi prvi stik z obiskovalcem spletne strani in vašim potencialnim kupcem. Je torej ogledalo vas in vašega podjetja.

Ne glede kako kvalitetno in strokovno opravljate svoje delo, ali so vaši izdelki odlični, ne boste prodali veliko, če boste na potencialnega kupca ne boste najprej naredili dober vtis, nato pa pretvorili v potencialnega kupca.

Zaslužite si kvalitetno izdelano spletno stran.

Izdelava spletne stran v WordPress-u z orodjem Elementor.

WordPress je svetovno najbolj razširjeno orodje za izdelavo spletni strani, saj je 43% vseh spletnih strani izdelanih na WordPress-u.

Ker je veliko podjetij vključenih v razvoj raznih brezplačnih in plačljivih dodatkov za WordPress (teme, vtičniki), se ta platforma in njeni dodatki nenehno vzdržujejo in nadgrajujejo. 

Sam izdelujem spletne strani na WordPress-u z orodjem Elementor, ki ga priporočam vsem podjetnikom, ki si želite uporabniško prijazno orodje za urejanje spletnih strani brez potrebe po tehničnem znanju iz programiranja.

Ključne prednosti WordPress-a in Elementor-ja

Uporabniška prijaznost

WordPress ponuja izjemno enostaven vmesnik, ki omogoča upravljanje vsebin s strani lastnika spletne strani, ne glede na tehnično znanje. Z dodatnimi orodji kot je Elementor, pa je gradnja in urejanje strani še preprostejša.

Prilagodljivost

WordPress je zelo prilagodljiv sistem in omogoča izdelavo različnih vrst spletnih strani, od spletnih vizitk, pristajalnih strani, osebnih blogov do kompleksnejših spletnih strani v več jezikih, spletnih trgovin in spletnih učilnic.

Teme in dodatki (vtičniki)

Na razpolago imate ogromno razpoložljivih tem in vtičnikov, ki omogočajo prilagajanje videza in razširitev funkcionalnosti vaše spletne strani. Ogromno teh dodatkov je brezplačnih za uporabo. Obstajajo pa tudi plačljive različice, ki omogočajo še več funkcionalnosti in lahko naredijo vašo spletno stran še bolj prodajno uspešno in vam prihranijo veliko časa.

Povezljivost z drugimi orodji

Zaradi velike priljubljenosti WordPress-a, obstaja veliko dodatkov in načinov, s katerimi lahko podatke iz svoje spletne strani direktno prenašate v druge zunanje sisteme in programe kot so: sistemi za pošiljanje elektronske pošte, računovodski sistemi za izdajo računov in davčno potrjevanje, CRM, itd.

Primeri izdelanih spletnih strani.

1.

Svetovanje in načrtovanje

Pogovorimo se o vaših ciljih spletne strani, komu je namenjena, vam svetujemo glede vsebine in strukture, postavitev po menijih, opredelimo funkcionalnost spletne strani, si ogledamo konkurenčne in vzorčne spletne strani, itd.

Pri tem pa seveda upoštevamo vaše želje in vas usmerjamo. Seveda pa bi bilo zelo koristno, če bi pred tem predelali spletni tečaj Načrtovanje uspešne spletne strani.

Skupaj pregledamo tudi vaš finančni proračun za izdelavo spletne strani, saj je tudi od tega odvisno kakšno vrsto strani in pristop pri tehnični realizaciji izbrati.

2.

Oblikovanje
spletne strani

3.

Tehnična izdelava
spletne strani

Šele po uskladitvi grafičnega koncepta nadaljujemo s tehnično izdelavo spletne strani v okolju WordPress:

 • Izberemo ustrezno temo,
 • naložimo potrebne programske dodatke (vtičnike),
 • postavimo vstopno stran in podstrani,
 • nastavimo vse menije,
 • postavimo glavo in nogo strani,
 • obrazce,
 • uredimo prikaz za mobilne naprave,
 • itd.

Pri izdelavi spletne strani uporabljamo Pro verzijo orodja Elementor, s katerim potem sami urejate spletno stran.

4.

Vnos vsebine
na spletno stran

Po pripravi celotnega ogrodja spletne strani na spletno stran vnesemo besedilo, slike, fotografije, video in druge vsebine, ki nam jih dostavite po navodilih v dogovorjenem roku.

Glede na dogovor lahko vnesemo celotno vsebino, ali zgolj nekaj vsebine, za ostalo pa poskrbite sami. V ta namen imamo po objavi spletne strani tudi krajše izobraževanje za vnos in urejanje vsebine spletne strani.

5.

Objava spletne strani
na spletu

Ko je spletna stran vsebinsko napolnjena in je delovanje brezhibno, se spletna stran objavi na spletu, da je dostopna vsem uporabnikom.

Za ta namen potrebujete spletno domeno in prostor za spletno stran (gostovanje).

Spletna domena je naslov vaše spletne strani. Če želite, vam lahko registracijo ali podaljšanje domene uredimo tudi mi.

Prav tako vam nudimo različne pakete za gostovanje spletne strani glede vaše potrebe po velikosti prostora in moči strežnika.

6.

Aktivnosti po objavi

Po objavi lahko spletno stran na željo naročnika nastavimo še spletno statistiko (npr. Google Analytics), dodamo povezavo za Facebook Pixel, uredimo nastavitve za piškotke ter Google-u sporočimo seznam vseh povezav do spletne strani (v Google Search Console).

V kolikor ste že prej imeli spletno stran, pa je uredimo še preusmeritve starih povezav, ki si jih je zapomnil Google, na nove povezave spletne strani, če je prišlo do sprememb.

7.

Izobraževanje za urejanje spletne strani

Po izdelavi in objavi spletne strani na spletu, za vas pripravimo osnovno izobraževanje za urejanje vaše spletne strani preko spleta (Zoom), ki običajno traja 1 do 2 uri.

Naučimo vas kako dodati in urejati obstoječe strani, vnesti ali popraviti besedilo, dodati sliko ali video, vnesti novico ali blog prispevek, itd.

V kolikor pa bi želeli napredno urejati spletno stran ali jo celo samostojno nadgrajevati, pa si lahko ustrezno znanje pridobite tudi preko spletnih tečajev, ki jih imam pripravljene za vas.

8.

Vzdrževanje
spletne strani

Redno tehnično vzdrževanje vaše spletne strani v WordPress-u omogoča, da vaša stran ostane varna in brez težav, zanesljivo deluje in nudi dobro uporabniško izkušnjo.

V glavnem zajema vzdrževanje posodobitve sistema WordPress, vtičnikov in teme, redne varnostne kopije za zaščito podatkov, reševanje težav v primeru nedelovanje in še druge aktivnosti.

Ker se zavedamo pomembnosti rednega in kakovostnega vzdrževanja spletne strani, nudimo to storitev tako svojim naročnikom, kot drugim podjetnikom, ki vzdrževanja še nimajo urejenega.

Pozanimajte se, kateri paket vzdrževanja spletne strani bi bil primeren za vas.

Cenik izdelave spletne strani.

Kakšne je cena izdelave spletne strani po naročilu?

Cena izdelave spletne strani je lahko zelo različna in je odvisna od različnih dejavnikov:

Večji in obsežnejši projekt z več stranmi bo zahteval višjo ceno. Ni pa merilo le število strani, temveč tudi koliko različnih vrst prikazov posameznih strani je potrebno pripraviti, kako dolge so vsebine na posameznih straneh, ali se vnese celotna vsebina, ali samo delno, preostalo pa naročnik, itd.

Individualno oblikovana spletna stran ima zagotovo višjo ceno, kot uporaba izbrane grafične predloge pri izdelavi spletne strani.

Prav tako pa lahko v primeru že obstoječe grafične predloge cena raste, če je potrebno delati veliko prilagoditev in spremembe. Manj kot je sprememb, manj je potrebnega časa za izvedbo, nižja je cena.

Dodatno vpliva na ceno tudi oblikovanje vsebine po straneh. Nekatere strani so lahko precej dolge z veliko vsebine. V želji po boljši uporabniški izkušnji se lahko vsebina bolje predstavi in tudi vizualno oblikuje.

Funkcionalnost spletnih strani zajema različne elemente, ki omogočajo uporabnikom učinkovito interakcijo s spletno stranjo.

Elementi funkcionalnosti spletne strani so: jasna in pregledna navigacija (meni, podmeniji, iskanje), registracija in prijava, različni obrazci, interaktivni elementi, dodatne vsebine (blog, dogodki, rezervacija…), nadgradnje z dodatnimi vtičniki,  integracija drugih sistemov v spletno stran,  itd.

Več funkcionalnosti kot ima spletna stran, primerno višja je izdelava takšne spletne strani. 

Interaktivnost spletnih strani zajema različne elemente, ki omogočajo aktivno sodelovanje uporabnikov in prispevajo k boljši uporabniški izkušnji.

Med interaktivne elemente spada ureditev gumbov in povezav, animacije, obrazci, dinamične vsebine, itd.

Animacije so lahko v obliki prehoda med stranmi, premikanje elementov po strani (avtomatsko ali glede na interakcijo uporabnika s stranjo) ali znotraj posameznega diapozitiva, itd. 

Animacije zahtevajo veliko časa, lahko pa naredijo stran bolj privlačno in vabljivo, če jih ni preveč.

Naročnik je v osnovi odgovoren, da pripravi vsebino (besedilo, slike, grafike, datoteke, video) in jo v ustrezni obliki dostavi v dogovorjenem roku.

V primeru, da je potrebno večkrat popravljati besedilo, ker pred oddajo ni bilo pregledano, ali je potrebno na primer urediti fotografije, se izvedba projekta lahko podraži.

V kolikor potrebujete pri pripravi vsebine pomoč, se lahko dogovorimo, da se pripravi za vas. V ta namen sodelujemo s številnimi zunanjimi partnerji.

Za lažjo predstavo cene izdelave spletne strani so spodaj predstavljeni okvirni paketi s približnimi cenovnimi razredi glede na vrsto in obseg spletne strani.  Za točno ponudbo pa oddajte povpraševanje ter pripišite čim več informacij glede želene spletne strani (namen spletne strani, obseg, funkcionalnost, oblikovanje, pogovorni jeziki, interaktivnost …). 

Spletna vizitka

od 500 € + DDV
 • Enostranska spletna stran
 • Predstavitev podjetja ali posameznega izdelka ali storitve.
 • 1 pogovorni jezik
 • Izobraževanje za urejanje

Osnovna stran

od 1.000 € + DDV
 • Večstranska spletna stran
 • Manjši nabor podstrani
 • Uporaba grafične predloge
 • Blog / novice
 • 1 pogovorni jezik
 • Izobraževanje za urejanje

Napredna stran

od 2.500 € + DDV
 • Večstranska spletna stran
 • Večji nabor podstrani
 • Uporaba grafične predloge in prilagoditve
 • Dinamične strani in predloge (storitve, izdelki, dogodki...)
 • Blog / novice
 • 1 pogovorni jezik / več jezikov
 • Izobraževanje za urejanje

Ti paketi so predstavljeni zgolj za občutek, saj so si spletne strani med seboj zelo različne. 

Po prejemu vaših želj in zahtev za spletno stran, ki ste jih posredovali preko obrazca za povpraševanje, se dogovorimo najprej za sestanek, ki je običajno preko Zoom-a. 

Da vam lahko ustrezno svetujem kakšna rešitev bo najustreznejša za vas v tem trenutku, pa potrebujem od vas še informacijo o okvirnem znesku za vašo investicijo za izvedbo spletne strani.