3 razlogi, zakaj vključiti email marketing v posel

Email marketing je eno najmočnejših marketinških orodij, ki vam lahko pomaga graditi posel in dosegati dobre prodajne rezultate. Ne glede na to ali ponujate fizične izdelke ali storitve.

Tudi sam ga uporabljam že 15 let in iz izkušenj lahko povem, da si posla brez email marketinga več ne znam predstavljati, saj mi pomaga tako pri gradnji odnosa z mojo skupnostjo kot pri realizaciji prodaje.  Podobne izkušnje imajo tudi številni podjetniki in podjetnice, s katerimi sodelujem. 

Družbena omrežja so super kanal za gradnjo prepoznavnosti in odnosa s sledilci, in za privabljanje sledilcev na spletno stran, vendar se prodaja pogosto realizira prek email marketinga. 

Zato predlagam vsakemu podjetniku, da razmisli o tem, da vključi poleg ostalih marketinških kanalov v posel tudi email marketing. Zakaj?

V nadaljevanju z vami delim 3 razloge:

1. Pomaga vam graditi odnos z vašo idealno stranko

Email marketing vam omogoča, da z redno komunikacijo gradite odnose z vašimi idealnimi strankami. Z izobraževanjem in podajanjem koristnih nasvetov, informacij vas lahko še bolje spoznajo in se lahko z njimi bolje povežete.

S pomočjo email marketinga jih lahko kadarkoli direktno nagovorite in pri tem določate pravila komunikacije vi in ne algoritmi, kjer ne veste, koliko ljudi je videlo sporočilo in kdo. Pri email marketingu lahko sami določite, komu boste poslali katero sporočilo in kako pogosto boste pošiljali sporočila.

Z ustreznim segmentiranjem lahko svoja sporočila prilagodite tako da so ustrezna za vsakega posameznika glede na interese. Tiste, ki so že kupili nekaj od vas, lahko nagovorite z drugačnim sporočilom in ponudbo kot tiste, ki še niso kupili pri vas. S tako personaliziranimi sporočili pa je  tudi večja verjetnost, da bo prejemnik odprl in prebral email in da se zgodi konverzija.

2. Stroškovno učinkovit kanal

V primerjavi z drugimi oblikami marketinga je email marketing stroškovno zelo učinkovit kanal, ki prinaša zelo dobre prodajne rezultate glede na finančni vložek. Za izvajanje email marketinga potrebujete le orodje za pošiljanje emailov in bazo email kontaktov.

Za doseganje dobrih rezultatov pa je zelo pomembno, da je email marketing zgrajen na dobrih temeljih in da se ga lotite na pravilen način.

Kot prvo je zelo pomembno, da zgradite bazo email kontaktov, v kateri so vaše idealne stranke. To je zagotovo prvi korak do uspeha, zato naj bo gradnja kakovostne baze email kontaktov na prvem mestu, pred kvantiteto.

3. Omogoča merjenje rezultatov

Ena pomembnih prednosti email marketinga je tudi možnost natančnega merjenja rezultatov. Z uporabo orodja za pošiljanje emailov lahko enostavno spremljate različne metrike, kot so odprtost emailov, kliki na povezave, konverzije in odjave.

Te informacije vam omogočajo, da natančno razumete, kaj deluje in kaj ne in temu prilagodite nadaljnje komunikacije, s katerimi boste lahko dosegali boljše rezultate. Poleg tega lahko z A/B testiranjem preizkušate različne elemente svojih emailov, kot so naslovi, vsebina in slike, kar vam lahko pomaga najti najbolj učinkovite kombinacije.

Če email marketinga še ne izvajate predlagam, da razmislite o vključitvi email marketinga v svoj posel, saj je zelo učinkovito orodje, ki vam omogoča gradnjo svojega sistema prodaje, kjer določate pravila igre vi.

Oglejte si še druge prispevke