[PRIMER IZ PRAKSE] Odlična rešitev za izvajanje in prodajo on-line tečajev

Pred kratkim smo uspešno zaključili nov projekt spletne strani z možnostjo prodaje in izvajanja spletnih tečajev za Shano in njeno blagovno znamko MYCHI.

Morda sem se nekoliko nerodno izrazil, da smo “zaključili” projekt. Spletno stran smo res oblikovali, izdelali in objavili na spletu, vendar se tukaj uspešni projekti ne zaključijo, ampak šele prav začnejo.

Shana se je obrnila name preko priporočila zaradi izdelave nove spletne strani za namen izvajanja in prodaje spletnih tečajev.

Dobro sva se ujela že takoj v začetku, kar je preraslo v uspešno sodelovanje pri izvedbi projekta.

Če so vam blizu tematike, kot je astrologija, meditacija, manifestacija, duhovne vsebine… potem ste najverjetneje slišali za Shano Flogie.

Morda ste jo že videli na televiziji, slišali na radiu, prebrali kaj o njej v kakšni reviji, ali se morda celo udeležili kakšnega njenega dogodka v živo.

Sedaj se lahko udeležite tudi njenih spletnih tečajev na spletni strani www.mychi.si

www mychi 2020

Pred tem je Shana za izvajanje spletnih tečajev uporabljala sistem Teachable, ki pa ni omogočal vsega kaj je želela in potrebovala. Hkrati pa je imela še ločeno spletno stran, ki je bila prav tako potrebna prenove.

Nova spletna stran www.mychi.si združuje več rešitev skupaj.

Spletna stran je zgrajena na WordPress platformi, kjer smo integrirali orodje Elementor za urejanje spletne strani.

Za prodajo spletnih tečajev smo nadgradili spletno stran s trgovino Woocommerce. Le-to pa povezali z zunanjim sistemom za izdajo in davčno potrjevanje računov.

Za spletne tečaje smo uporabili rešitev LearnDash, ki je ena izmed najboljših nadgradenj za WordPress za izvajanje spletnih tečajev.

www mychi 2020 2

To pa še ni vse… Dodatno je spletna stran povezana še z email marketing sistemom, kjer poteka celotna komunikacija z obstoječimi naročniki.

Pri projektih, kjer gre za prehod iz enega sistema, ki ga uporabniki že poznajo in redno uporabljajo, na drugega, ki je še nepoznan, pa je potrebno pred objavo urediti še veliko pomembnih “malenkosti”.

Med njimi je tudi prenos vseh obstoječih uporabnikov in dodelitev pravic do tečajev na novi platformi.

Še pomembnejša pa je komunikacija z vašimi kupci. Potrebno jih je ustrezno pripraviti na spremembo, ki je niso pričakovali. Hkrati pa jih prositi za razumevanje, v kolikor bo v prehodnem obdobju prišlo do zapletov pri delovanju novega sistema.

Zaradi tega v takšnih primerih še tesneje sodelujemo z naročnikom in smo hitro odzivni pri reševanju sprotnih izzivov.

To se je izkazalo za zelo pomembno tudi v praksi.

Pri izvedbi prvega dogodka v živo, je spletna stran zabeležila zelo velik obisk udeležencev v istem trenutku. Ker takratno gostovanje temu ni bilo kos, je prišlo do preobremenitve strežnika in spletna stran je prenehala delovati za kratek čas.

S skupnimi močmi smo preko elektronske pošte in telefonskih klicev obvestili udeležence o tehničnem izzivu in jih preusmerili na drugi spletni naslov, da so lahko spremljali dogodek v živo.

Za naročnika smo takoj poiskali zmogljivejši strežnik, ki bo dovolil večje število hkratnih uporabnikov in nanj preselili celotno spletno stran.

Če tudi sami razmišljate o izvajanju spletnih tečajev ali delavnic, vam lahko ponudimo rešitev, ki vas bo zagotovo navdušila.

V tem primeru izpolnite obrazec za povpraševanje ali mi pišite na marko.petrej@navdih.net.

Z veseljem bom odgovoril na vaša vprašanja in vam svetoval kako začeti z vašim novim spletnim projektom.

Oglejte si še druge prispevke