Najboljša orodja oz. vtičniki za obrazce za WordPress v letu 2020

  • Potrebujete na vaši spletni strani obrazec za registracijo uporabnikov?
  • Ste pripravili brezplačno e-knjigo in potrebujete obrazec za vpis kontaktnih podatkov prejemnika?
  • Ali bi želeli narediti raziskavo med vašimi obiskovali spletne strani in iščete orodje za pripravo vprašalnika?

Razlogov zakaj vse lahko uporabite obrazce na spletni strani je res veliko. V kolikor imate spletno stran oblikovano in izdelano na platformi WordPress imate srečo, saj obstaja veliko orodij, s katerimi to lahko naredite na enostavnejši in uporabniku prijaznejši način. Pri tem pa ne potrebujete nobenega znanja iz programiranja spletne strani (npr, HTNL, css, PHP, JavaScript, jQuery…) ali upravljanja s podatkovnimi bazami.

Pripravil sem seznam najboljših vtičnikov oz. orodij za obrazce za WordPress.

plugin contact form 7

Contact Form 7

Je eden najstarejših vtičnikov za kontaktne obrazce WordPress na trgu. Je popolnoma brezplačen vtičnik in ima več kot 5 milijonov aktivnih namestitev. Za uporabo pa morate imeti vsaj osnovno znanje HTML, saj ne vsebuje enostavnega načina za gradnjo obrazcev.

plugin wpforms

WPForms

WPForms je eden najboljših vtičnikov za WordPress za kontaktne obrazce. Prijazen je do začetnikov, je enostaven za uporabo, a zelo zmogljiv. Nudi tudi brezplačno različico WPForms Lite, ki vsebuje osnovne gradnike, “spam” zaščito, obvestila in zahvalno stran.

plugin formidable forms

Formidable Forms

Je napredni vtičnik za oblikovanje obrazcev na vaši spletni strani. Ima brezplačno različico z omejeno funkcionalnostjo in premium različico s pogojno logiko in zmogljivo integracijo za WooCommerce spletno trgovino. Integracijo nudi s številnimi priljubljenimi platformami za e-pošto in plačevanje.

plugin gravity forms

Gravity Forms

Pomaga vam ustvariti naprednejše vrste obrazcev. Omogoča več integracij z drugimi sistemi in ima veliko dodatkov za izboljšanje funkcionalnosti. Urejevalnik je zelo preprost z veliko nastavitvami, nudi tudi pogojno logiko in kalkulacije. Žal pa Gravity Forms ne nudi brezplačne različice, lahko pa preizkusite demo program.

plugin caldera forms

Caldera Forms

Caldera Forms je brezplačen WordPress vtičnik za ustvarjanje obrazcev. Ima povleci in spusti urejevalnik obrazcev, vsebuje pa tudi predloge obrazcev, ki vam olajšajo delo. Ponuja brezplačne in plačljive dodatke, ki vam omogočajo, da sprejemate plačila, prodajate digitalne izdelke in se povežete s programi za email marketing.

plugin ninja forms

Ninja Forms

Je prilagodljiv vtičnik za kontaktne obrazce za WordPress, ki ima tudi vizualni vmesnik za oblikovanje obrazcev. Vtičnik je na voljo brezplačno, medtem ko razširitve niso. Te omogočajo pogojno logiko, obrazce na več straneh, analitiko… Nudi integracijo s priljubljenimi programi za email marketing in CRM orodji.

plugin elementor

Elementor Forms

Elementor Forms je del plačljivega vtičnika Elementor Pro. Je zelo enostavno orodje, s katerim lahko hitro sestaviš poljubni obrazec. Omogoča tudi nekaj integracij z drugimi sistemi. med drugim tudi z Mailchimp in MailerLite. S pomočjo dodatkov pa lahko obrazec nadgradite s pogojno logiko.

plugin metform

Metform

Gre za vtičnik mlajše generacije in je dodatek za Elementor. Za začetek lahko uporabljate brezplačno različico, ki nudi številne tipe polj, obrazec pa si zgradite z orodjem Elementor. S Premium različico pridobite dodatna polja, pogojno logiko, večstopenjski obrazec, kalkulacije…

Vtičnikov za obrazce je še več in občasno se pojavi tudi kakšen novi. V glavnem pa so zgoraj zajeta pomembnejša orodja za obrazce za WordPress.

Je vaše orodje prisotno na tem seznamu?

Če ni, bom vesel, če delite z mano, katerega uporabljate vi in bi ga priporočali, da si ga tudi sam ogledam?

Sam uporabljam večinoma orodje za gradnjo obrazcev Elementor Forms, ki je del plačljivega vtičnika Elementor Pro.

Je zelo enostavno orodje, s katerim lahko hitro sestaviš poljubni obrazec. Za osnovno uporabo je več kot dovolj in ni potrebe po dodatnih vtičnikih za obrazce.

Najpogosteje pa uporabljam orodje Gravity Forms, ki me do sedaj še ni pustilo na cedilu, še posebej, ko se obrazec poveže z drugimi sistemi. Ker gre za zelo poznano orodje za gradnjo obrazcev, je zanj dostopnih ogromno integracij z drugimi sistemi in to je zelo pomembno.

Sicer morate uporabiti program kot je na primer Zapier, ki je vmesni program za povezavo različnih sistemov. Vse to pa je potrebno dodatno plačati, delovanje je omejeno in seveda prihaja tudi do zakasnitve dostave informacij.

Torej, katero je torej najbolje orodje za gradnjo obrazcev?

Tukaj ni jasnega odgovora. Zame je trenutno Gravity Forms. Ker pa nisem preizkusil še vseh orodij in se sproti tudi razvijajo ter nastajajo nova, se lahko to v prihodnje spremeni.

Glede na to, da so določena orodja brezplačno dostopna v okrnjeni različici, poskusite najprej z njimi. Morda vam bodo povsem zadostovala glede na vaše potrebe.

Z izbiro WPForms ali Formidable Forms ne boste zgrešili. Če pa uporabljate orodje Elementor, pa poskusite kar s privzetim orodjem Elementor Forms ali pa dajte priložnost Metform.

Odsvetujem vam uporabo Contact Form, saj so druga orodja veliko bolj uporabniško prijazna in ni potrebe, da bi se mučili z njim.

A to je le moje mnenje in izkušnje. Najbolje, da sami preizkusite. Šele, ko boste preizkusili nekaj teh programov, boste točno vedeli, kateri vam najbolj ustreza.

Kakšne pa so vaše izkušnje z orodji oz. vtičniki za WordPress za gradnjo obrazcev. Katero orodje je za vas najboljše in bi ga priporočali?

Pišite mi na marko.petrej@navdih.net in delite svoje izkušnje z menoj.

V koliko pa imate težave z obrazci in potrebujete pomoč strokovnjaka,
me pokličite na telefonsko številko 051 324 529 ali mi pišite na marko.petrej@navdih.net.

Oglejte si še druge prispevke