Ali je WordPress primerna platforma za vaše spletno mesto?

Mnogi ljudje imajo napačno predstavo, da je WordPress zgolj platforma za bloganje. Nekoč je bilo res tako, vendar se je WordPress čez leta razvil in sedaj vključuje tudi druge stvari.

Nekatera podjetja za spletno oblikovanje trdijo, da je WordPress neustrezen za vse namene. Čeprav WordPress morda ni odlična izbira za velika podjetja, ki potrebujejo prilagojene rešitve in se raje zanesejo na zunanje programerje in razvijalce za upravljanje sprememb na spletni strani, ustreza tistim, ki iščejo cenovno ugodno, fleksibilno platformo z odličnim videzom.

Nekaj pomembnih razlogov, zakaj bi za izdelavo spletne strani izbrali WordPress platformo:

Odprta programska oprema

V bistvu je programska oprema dostopna za prenos in uporabo, brez kakršnih koli stroškov. Ta pristop spodbuja inovacije in ustvarjanje, hkrati pa je nastala velika skupnost, ki podpira Wodpress in je pripravljena deliti svoje informacije. Če niste vešči z izdelavo spletne strani, boste morda ta korak prepustili najprej zunanjemu oblikovalcu in izdelovalcu. V kolikor pa boste kasneje potrebovali dodatno pomoč, je na voljo veliko virov, kjer jo lahko dobite.

Enostavna namestitev

Večina podjetij za spletno gostovanje ponuja hitre in enostavne načine za nastavitev WordPressa. Dodatno pa vam nudijo tudi druge storitve za zaščito strani, vzdrževanje in optimizacijo kar za vas predstavlja nemoteno delovanje in hitrejše nalaganje strani.

Velika izbira tem

Poleg plačljivih tem lahko imate dostop do številnih odličnih brezplačnih tem, ki lahko izboljšajo videz vašega spletnega mesta. Izkušeni uporabniki lahko izberejo razpoložljivo temo in jo prilagodijo ali ustvarijo povsem novo temo, ki vam bo všeč in bo ustrezala vašim potrebam.

wordpress themes
Primeri tem za izbiro v WordPress-u

Vtičniki

S pomočjo dodatkov lahko na svojem spletnem mestu dodate še več funkcij. Na primer, obstaja širok izbor vtičnikov za vse namene delovanja spletne strani. Če želite vaše spletno meto nadgraditi s posebno funkcijo, boste zanj lahko našli več vtičnikov, od katerih so številni brezplačni.

wwordpress plugins
Primeri brezplačnih vtičnikov v Wordpres-u

Optimizacija za iskalnike

Šele, ko bo vaše spletno mesto postalo SEO prijazno, se bo začelo prikazovati med najboljšimi zadetki v iskalnikih kot je Google. Se pa to področje neprestano spreminja in zahteva vedno večje strokovno znanje. V kolikor boste to področje zaupali zunanjemu izvajalcu, bodite predivni, saj marikdo rad obljublja odlične rezultate. Če želite izboljšati uspešnost svojega spletnega mesta kar sami, preverite preproste, a uporabne načine, ki jih ponuja WordPress. Obstaja veliko vtičnikov, ki vam lahko pri tem pomagajo.

Uporabnikom prijazen CMS

Zakaj bi za urejanje vaše pletne strani potrebovali zunanje izvajalce, če to lahko storite sami na enostaven način. Z WordPress sistemom za upravljanje vsebine (ali CMS) boste urejali / objavljali vsebine pravočasno in na primeren način. Za to pa ne potrebujete izkušenj ali znanja programiranja ali oblikovanja. V kolikor znate urejati vsebine v Word urejevalniku, potem boste znali tudi svojo spletno stran.

Prostor za nadgradnje

S pomočjo WordPress-a lahko spletno mesto poljubno razširite oz. nadgradite. Začnete lahko samo z eno stranjo (spletna vizitka, pritajalna stran) in jo kasneje razširite v večje spletno mesto, ki vsebuje napredne funkcije, orodja ali celo spletno trgovino. Vaše spletno mesto je zato mogoče prilagoditi tako, da ustreza razvoju vašega podjetja.

Iščete ekipo za oblikovanje in izdelavo vaše nove spletne strani ali spletne trgovine? Več o tem, kako poteka proces oblikovanja in izdelave spletne strani / trgovine pri vas, si lahko preberete na tej strani.

Vir članka: https://EzineArticles.com/expert/Karina_Popa/1432444

Oglejte si še druge prispevke