7 najpogostejših napak v SEO, ki se jim želite izogniti

1. Izbira napačnih ključnih besed

Optimizacija vsebine se omeji na uvrstitev vašega spletnega mesta po določenih ključnih besedah. Zato je pomembno, da se odločite za ustrezne ključne besede. Morda ne želite prezreti pomena ključnih besed z dolgim ​​repom.

Preden začnete, boste morda želeli narediti raziskavo. V ta namen lahko uporabite le nekaj uporabnih orodij, kot so Moz, SEMrush, Google Trends in Google AdWords načrtovalnik ključnih besed. Odločitev za napačne ključne besede je velika napaka.

2. Ključne besede za polnjenje

Druga pogosta napaka je prekomerna uporaba ključnih besed. Uporaba istih ključnih besed prevečkrat v vsebini se v iskalnikih šteje za neželeno. Tako bo škodovalo vaši uvrstitvi v spletnih iskalnikih.

V idealnem primeru bi morala biti gostota ključnih besed 0,5 do 1%. Google lahko zazna čezmerno uporabo ključnih besed s tehniko, imenovano latentno semantično indeksiranje (LSI).

3. Ustvarjanje nepomembnih vsebin

Druga pogosta napaka je ustvarjanje vsebine, ki ni pomembna za vašo vsebino. Iskalniki, kot je Google, te strani služijo samo spletnim iskalcem, ki vsebujejo ustrezne ključne besede in vsebino. Če ljudje pristanejo na vašem spletnem mestu, vendar ne najdejo vsebine, ki so jo iskali, se vaše spletno mesto ne bo uvrstilo.

4. Objavljanje neoriginalnih vsebin

Ta točka govori o kakovosti vsebine, ki jo objavite na svojem blogu ali spletnem mestu. Vsebina, ki jo boste objavili na svojem spletnem dnevniku (blogu), mora biti izvirna ali bo vaše spletno mesto kaznovalo Google. Torej, ni smiselno kopirati vsebine z drugega mesta in jo uporabljati na svojem spletnem mestu.

Podvojena vsebina sploh ne bo uporabna. Zato je bolje, da vlagate v izvirne vsebine. Če ne morete sami pisati člankov, lahko najamete zunanjega sodelavca.

5. Ne uporabljajte naslovov in meta opisov

Meta opisi in naslovi so za SEO zelo pomembni. Zanemarjanje tega vidika SEO bo slabo za razvrstitev vaše spletne strani.

Druga napaka je pozabiti dodajanje slikovnih oznak (alt oznake). Težava je v tem, da boti iskalnikov niso programirani za branje besedila na slikah. Zato morate vključiti alt oznake, s pomočjo katerih bodo iskalniki vedeli, kakšne so vaše slike.

6. Pridobivanje nizko kakovostnih povratnih povezav

Danes morajo tržniki vsebine razumeti pomembnost pridobivanja kakovostnih povratnih povezav. Vendar pa delajo napako, ker dobijo veliko kakovostnih povratnih povezav namesto nekaj povratnih povezav s spletnih strani z večjo avtoriteto.

Z drugimi besedami, dobili bi povratne povezave s spletnih mest, ki imajo dober ugled in visoko uvrstitev.

7. Uporaba preveč notranjih povezav

Za boljše uvrstitev so pomembne tudi notranje povezave. Kar morate storiti, je povezati svoje objave na blogu ali člankih z najbolj uspešnimi stranmi in obratno. Vendar poskrbite, da so članki, ki jih povezujete, ustrezni. Spet morda ne boste želeli pretiravati ali pa boste morda kaznovani.

Skratka, pazite, da teh napak ne boste delali, ko sledite SEO tehnikam.

V kolikor sami niste vešči v pisanju ali vam primanjkuje časa, vam nudimo rešitev. Več o pisanju vsebine in optimizaciji.

Vir članka: http://EzineArticles.com/10197277

Oglejte si še druge prispevke