7 najpogostejših napak pri izdelavi spletne strani

Spletna stran je pomembno prodajno orodje in mnogokrat prvi stik z vašim kupcem. Ker zagotovo želite, da bo prvi vtis dober, je pomembno, da je spletna stran kakovostna in učinkovita. Preberite, katere so najpogostejše napake pri izdelavi spletne strani.

1. Ne postavljate jasnih ciljev

Ne igrajte igre na srečo. Brez jasno zastavljenih ciljev pri izdelavi spletne strani, ne boste vedeli, kakšne rezultate želite doseči in kako jih meriti, napačno boste izbrali tip spletne strani, tudi vsebina ne bo prilagojena vaši ciljni publiki.

Postavite in zapišete realne cilje in metrike za merjenje. Rezultate redno spremljajte. Če ciljev ne dosegate, ne menjajte ciljev, temveč poti za njihovo doseganje.

2. Ne poznate svoje ciljne publike

Če ne poznate svojih idealnih kupcev in njihovih težav, jim ne boste mogli ponuditi zanje pravih rešitev.

Določite osebnost svoje idealne stranke: kdo so, kaj delajo, kje imajo težave in katere rešitve bi jim pomagale pri njihovem reševanju. Na spletu poiščite različne obrazce za določanje person, ki vam bodo pri oblikovanju sanjskega kupca v pomoč.

3. Ne izberete prave platforme

Težko je izbrati pravo platformo in orodja za izdelavo spletne strani med toliko možnostmi, še posebej, če vam tehnične stvari niso blizu. Vendar odločitve o platformi za vašo spletno stran ne prepustite izvajalcu in naj vam ne bo vseeno, kako bo vaša spletna stran narejena.

Izobrazite se o različnih platformah, na dolgi rok se boste izognili prenekaterim težavam in dodatnim nepričakovanim stroškom.

Izberite platformo, ki se razvija in je razširjenja, kot je WordPress in orodje Elementor, ki je uporabniško prijazen.

4. Navigacija ni jasna

Pravilno urejena in jasna navigacija je kompas uporabniku, da v vsakem trenutku ve, kje na vaši spletni strani se nahaja in do katerih informacij lahko dostopa.

Nepregledna navigacija uporabnika zmede, zato pogosto stran zapusti. Tega pa ne želimo.

Vzemite si čas in natančno premislite, katere povezave boste dodali v navigacijo. Pri tem se lahko zgledujete po drugih spletnih straneh, ki so učinkovite.

5. Besedilo je slabo zasnovano in nečitljivo

Razmišljanje, da vsebino lahko napišete le sami ali da danes vsebine nihče več ne bere, je napačno. Včasih je bolje pisanje vsebine prepustiti zunanjemu izkušenemu strokovnjaku, ki na vaše podjetje in storitve gleda neobremenjeno in pozna zakonitosti spletnega pisanja. Temu bo primerno prilagodi in uredil vaše besedilo, da bo berljivo in prijazno tako bralcu, kot iskalnikom.

Poiščite zunanjega strokovnjaka, naj pregleda in preuredi vaše besedilo po načelih spletnega pisanja ali se izobrazite v osnovah spletnega pisanja. Besedilo tudi lektorirajte.

6. Slike ste vzeli iz interneta

Velika napaka na mnogih spletnih straneh je nepravilna izbira in uporaba fotografij. Za objavo slik morate imeti dovoljenje za uporabo, sicer lahko plačate visoko kazen za njihovo nelegalno uporabo.

Druga najpogostejša težava, ki se pojavlja pri uporabi slikovnega materiala je počasno nalaganje slik. Le pomislite, kako vas nervira, kadar čakate, da se slika naloži?

Najbolje je, če so fotografije vaše in odražajo vašo dejavnost, storitve, izdelke in vrednote. Fotografije naj bodo pravilne velikosti.

7. Nepravilna povezava spletne strani z družbenimi omrežji

Trudite se, da uporabnike pridobite na svojo spletno stran, potem pa pobegnejo na vaš Facebook ali drugo družbeno omrežje, še predno si dobro pogledajo vašo ponudbo. Koliko denarja za oglaševanje ste v takem primeru vrgli proč?

Povezave z družbenimi omrežji na spletni strani morajo biti premišljeno dodane – najbolje, da jih dodate v nogo spletne strani in naj se odpirajo v novem oknu.

Ste novo znanje že uporabili v praksi?

Priporočam vam, da novo znanje čim prej in čim pogosteje uporabite v praksi na svoji spletni strani, le tako bo za vas uporabno, spletna stran pa postala učinkovita.

Če v svojo samostojnost pri odpravljanju napak in urejanju spletne strani še niste povsem prepričani, vas vabim na 14 dnevi izziv: izdelaj si svojo spletno stran v WordPressu.


izziv izdelava spletne strani skatla 3d

14-dnevni izziv

Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u

Postani samostojen-a pri izdelavi spletne strani v samo 14 dneh. Z znanjem in izkušnjami, pridobljenimi med izzivom, pa si boš lahko kasneje postavil-a še drugo in tretjo spletno za namen marketinga, ne boš potrebovala plačevati zunanjih izvajalcev in čakati na izvedbo.

297 €


Želim se pridružiti zdaj

Akcijska ponudba velja do 15. januarja 2021, nato bo cena višja. Poskrbi, da ne boš ostal-a pred zaprtimi vrati, saj je število mest prav tako omejeno.

Akcijska ponudba velja samo še…

Poskrbi, da ne boš ostal-a pred zaprtimi vrati, saj je število mest prav tako omejeno.

Akcijska ponudba velja samo še…

dni ur min sek

Se ne morete odločiti? Potrebujete več informacij?


Da, želim več informacij

Oglejte si še druge prispevke