6 nasvetov za uspešno spletno trgovino

Tudi vi razmišljate, da bi prenesli poslovanje na splet in odprli spletno trgovino? Čas je temu zagotovo naklonjen, saj je spletno nakupovanje v hitrem porastu.

Če se s spletno trgovino srečujete prvič in se prvič podajate v prodajo prek spleta, vam predlagam, da začnete z enostavnejšo spletno trgovino in jo kasneje po potrebi nadgrajujete. 

Da pa bo začetek lažji, danes z vami delim 6 nasvetov, ki jih je dobro upoštevati za uspešno spletno trgovino.

1. Vstopna stran naj bo premišljeno zastavljena

Prav vstopna stran je tista, od katere je odvisno, ali bo obiskovalec ostal na spletni strani in naredil naslednji korak ali ne. Po pristanku na vaši spletni strani imate samo par sekund časa, da prepričate obiskovalca, da ostane na strani. Izpostavite tisto, kar bo pritegnilo obiskovalca, da klikne naprej, dodajte ustrezen nagovor, izpostavite koristi in prednosti, izpostavite aktualne ponudbe,….

2. Pregledno in enostavno

Zelo pomembno je, da se potrošnik v spletni trgovini hitro znajde in da najde vse potrebne informacije. Zato poskrbite za enostavno navigacijo po strani in da bo zagotavljala dobro uporabniško izkušnjo.

3. Enostaven nakupni proces

Omogočite kupcu, da lahko hitro in enostavno opravi nakup, s čim manj koraki od izbire izdelkov do zaključka. Dolg in kompleksen nakupni proces lahko namreč marsikoga odvrne od nakupa.

4. Prilagojena mobilnim napravam

Ste vedeli, da več kot 50 % potrošnikov kupuje prek mobilnih naprav in da potrošijo pri nakupih prek mobilnih naprav več denarja? Zato je zelo pomembno, da omogoča spletna trgovina tudi nakup prek mobilnih naprav in da zagotavlja dobro uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah.

5. Pritegnite s kakovostnimi vsebinami

Konkurenca na spletu velika, zato je še toliko bolj pomembno, da vas v poplavi spletnih trgovin vaši potencialni kupci najdejo tudi prek brskalnikov. Zato dodajte v vašo spletno trgovino vsebine, ki jih uporabniki iščejo. Prav tako poskrbite, da bodo vaši izdelki dobro opisani in da opisi ne bodo enaki opisom izdelkov, ki jih prejmete od dobaviteljev. Dodajte tudi svoje besede v opise. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se isti opisi izdelkov pojavljajo v spletnih trgovinah različnih ponudnikov, kar vsekakor ni dobro za vašo visoko uvrstitev med zadetki v brskalnikih.

6. Ustvarite zaupanje pri kupcih

Zaradi številnih zlorab, ki se dogajajo na spletu, je zelo pomembno, da ustvarite zaupanje pri kupcih, da omogoča vaša spletna trgovina varen nakup. Izpostavite varnost prodaje in nakupa. Da spletna trgovina zadosti pogojem varnosti, mora uporabljati kodiran prenos informacij, kar se lahko enostavno izvede z uporabo SSL certifikata.

Najbolj pomembno pa je, da začnete. Kar pogumno naprej.

Za vsa dodatna vprašanja sem vam kot vedno na voljo na e-naslovu marko.petrej@navdih.net.

Oglejte si še druge prispevke