6 nasvetov za oblikovanje spletnih strani za začetnike

1. Vizualno oblikovanje je pomembno

Slike na vaših spletnih straneh lahko pomagajo pritegniti pozornost bralcev in olajšajo razumevanje zapletenih tem. Slike, ki jih naložite, bi morale opisovati vaš cilj izdelka, izboljšati vizualni vmesnik in biti visoke kakovosti.

Prepričajte se tudi, da so slike ustrezne vsebini. Če slike niso pomembne, jih bodo bralci zgolj prezrli. Na slikah naj bo prikazano, kako lažje uporabljati izdelek.

2. Zasnova naj bo mobilna

Po zadnjih Googlovih posodobitvah bodo s slabšo uvrstitvijo kaznovana spletna mesta, ki niso optimizirana za mobilne naprave. Razlog je v tem, da 70% uporabnikov dostopa do spletnih strani prek svojih mobilnih naprav, kot so pametni telefoni. Tako naj bi spletno mesto izgledalo enako dobro tudi na mobilnih napravah.

3. Zasnova mora biti interaktivna

Z interaktivnim spletnim oblikovanjem imajo bralci lahko boljšo uporabniško izkušnjo. Če želite ustvariti interaktivno zasnovo, predlagamo, da ste dosledni, uporabite ustrezen kontrast in dinamične učinke.

4. Omogoča lažjo navigacijo

Navigacijski meni je najpomembnejši del spletnega oblikovanja. V resnici je to edini način, kako lahko uporabniki brskajo po vašem spletnem mestu in izvedejo več o vaših izdelkih in storitvah. Torej, oblikovanje mora biti intuitivno in preprosto. Navsezadnje bi naj bila bralcem uporaba navigacijskega menija povsem jasna.

V meniju ne sme biti več kot 7 elementov. Če je več kot 7 elementov, se bodo uporabniki zmedli, saj bodo morali porabiti veliko več časa, da preverijo vse možnosti, da izberejo želenega.

V idealnem primeru bi moral uporabnik najti želeno stran v samo 3 klikih. Z drugimi besedami, njihove zahtevane podatke bi morali imeti v največ treh klikih. Tudi s klikom logotipa blagovne znamke na vašem spletnem mestu bi morali uporabnike preusmeriti na ciljno stran.

Tudi uporaba samo spustnih menijev ni najbojša ideja. Razlog je v tem, da jih iskalniki težko preiščejo.

5. Oblikovanje naj poudari glavno vsebino

Običajno uporabniki vnesejo različne ključne besede, da iščejo potrebne podatke. Zato dobro označite pomembne dele svojega spletnega mesta. Uporabniki bi morali imeti tudi možnost, da hitro prepoznajo kateri del vašega spletna mesta je namenjen prodaji.

Prepričajte se, da so podatki o izdelku izpostavljeni in slike izdelka dovolj privlačne.

6. Uporabite “Beli prostor” na pravi način

Čeprav je beli prostor dober za uravnoteženo postavitev, postavitev ne sme biti slabo zasnovana. Razlog je v tem, da bodo uporabniki težko razumeli sporočila, ki se prenašajo na spletnem mestu. V idealnem primeru bi moralo biti med segmenti in besedami dovolj prostora.

Če želite ustvariti najboljši dizajn spletnih strani po meri, upoštevajte te nasvete.

Oblikovanje spletne strani je zelo pomemben korak, ki ga izvedemo vedno pred tehnično izdelavo. Najprej izdelamo žični diagram, nato pa grafično oblikujemo celotno spletno stran. Več, v katerem koraku izdelave spletne strani se nahaja oblikovanje, najdete na tej povezavi.

Vir članka: http://EzineArticles.com/10206322

Oglejte si še druge prispevke