Kje začeti, da boste višje na Google-u?

Kot lastnik spletne strani ali spletne trgovine si zagotovo želite, da bi k vam prišlo čim več pravih uporabnikov spleta, ki bi nato nekaj prebrali, izpolnili, oddali povpraševanje ali naročilo, itd., skratka naredili to kar vi želite in je cilj vaše spletne strani.

Obstaja seveda več načinov in kanalov preko katerih lahko pripeljete uporabnike na vašo spletno stran.

Imamo številna družbena omrežja, pa oglaševanjeemail marketingvsebinski marketing

Vsak od teh pristopov pa od vas zahteva veliko časaznanja ali pa denarja.

Ali obstaja še kakšen drugi način, kjer ni potrebno investirati veliko časa, imeti znanja in bi nas stalo zelo malo ali bilo celo brezplačno?

Na tej točki marsikdo pomisli na iskalnik Google. Samo vpišemo kaj želimo in že se pojavijo številni rezultati, ki te pripeljejo točno do tistega izdelka ali vsebine, ki smo jo iskali.

Ker to ne spada pod oglaševanje, je marsikdo prepričan, da za to ni potrebno nič plačati.

Delno je tudi res, vendar potrebujete namesto tega veliko znanja in časa, da vse zadeve sami urejate. V nasprotnem primeru pa je za te storitve potrebno nekoga plačati.

Marsikdo je prepričan, da je za visoko uvrstitev na iskalniku odgovoren izdelovalec spletne strani. Ja, delno, do neke mere.

Izdelovalec spletne strani bi naj poskrbel, da je vaša spletna stran tehnično ustrezno zgrajenanima napakse hitro nalaga, itd.

Vse to pa vpliva na boljšo uvrstitev na Google-u in tudi na boljšo uporabniško izkušnjo uporabnikov vaše strani.

Ker pa večina podjetnikov in podjetij napiše besedila za spletno stran v lastni režiji, se zadeve zakomplicirajo. Predvsem zaradi tega, ker sami niso vešči pisanja marketinških vsebin prilagojenih za ciljno skupino, hkrati pa nimajo ustreznega znanja o optimizaciji vsebine za spletne iskalnike.

Da, tisti, ki piše vsebino, ima največji vpliv na to, kako dobro se boste uvrstili na Google-u. Seveda so še drugi dejavniki, ki vplivajo na uvrstitev, ampak pri vsebini se vse skupaj pravzaprav začne.

Zaradi tega pri nas vedno ob izdelavi spletne strani ponudimo tudi možnost priprave in pisanja vsebine za spletno stran. Razlog je tudi ta, da v večini primerov vsebine ne dobimo pravočasno in se projekti zelo zavlečejo.

Če potrebujete pri pisanju pomoč, mi pošljite povpraševanje.

Še vedno pa veliko podjetij meni, da vsebine za spletno stran ne more napisati nihče drugi, kot oni, saj edini poznajo svoje podjetje.

Res je, vi najbolj poznate svoje podjetje.

Strokovnjaki za pisanje vsebin pa znajo pripraviti ustrezno vsebino za vas, ne glede na dejavnost vašega podjetja.

Če kljub temu želite sami pisati vsebine in se tudi višje uvrščati na Google-u, pa bi bilo dobro, da vsaj veste kje in kako začeti.

Najprej je potrebno dobro poznati svojo ciljno skupino oz. sanjskega kupca. Tokrat bom predvideval, da ste to domačo nalogo že naredili in imate vse dobro razdelano.

Naslednji korak je raziskava ključnih besed. Brez raziskave lahko samo ugibate, katere ključne besede bodo uporabniki vpisali pri iskanju na Google-u.

Predvidevanje pa je enako kot igranje iger na srečo. Lahko imate srečo in uganete prav, lahko pa se precej zmotite.

V ta namen sem pripravil nov blog, kjer sem se v glavnem osredotočil na pomembnejše korake pri raziskavi ključnih besed za vašo spletno stran.

Oglejte si še druge prispevke