297,00 

Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor

Bi želeli pri izdelavi spletne strani prihraniti denar in postati neodvisni od drugih izvajalcev?

Seveda, le kdo ne bi želel prihraniti denarja. V teh težkih časih pride vsak prihranjen evro še kako prav.

V zameno za to, pa boste potrebovali čas, da si s pomočjo tega spletnega tečaja pridobite ustrezno znanje, nato pa si spletno stran tudi izdelate.

Imate čas na razpolago? Ja. Odlično.
Če ste po vrhu še vztrajni in si tega res želite, potem si boste svojo spletno stran tudi zares izdelali. 

S pridobljenim znanjem pa boste sposobni tudi predelave in urejanja spletne strani. S tem pa boste postali tudi neodvisni od drugih izdelovalcev spletnih strani.

Spletni tečaj je primeren za vas, četudi se z izdelavo spletnih strani ali z WordPress-om še niste srečali. Vsa vsebina je preprosto razložena in ji boste z lahkoto sledili. Prav tako je vsebina razdeljena v krajše video prispevke, da boste hitro prišli do želene vsebine in si jo po potrebi večkrat ogledali.

Kaj pridobite s tem spletnim tečajem?

Kaj je WordPress?

WordPress je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin ang. content management system (CMS). Na svetu je 42% vseh spletnih strani narejenih prav v tem sistemu.

V tem tečaju se boste naučili, kako si samostojno instalirati WordPress ter se spoznali z delovanjem administrativnega vmesnika. V nadaljevanju pa boste z orodjem Elementor postavili spletno stran.

Kaj je Elementor?

Elementor je zelo napredno, najbolj priljubljeno in uporabniško prijazno orodje za izdelavo spletnih strani za WordPress. Deluje pa na principu, da posamezne gradnike postavite na spletno stran in sami določite, kje se naj nahaja in kako naj izgleda, seveda pa imate popoln nadzor nad spreminjanjem vsebine.

Spletni tečaj je primeren za vas, če:

Vsebina tečaja

Razširi vse

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Z vidika tehnične opreme potrebujete:

  • gostovanje oz. prostor za spletno stran,
  • namizni ali prenosni računalnik,
  • računalniško miško (gre tudi brez, vendar je z miško hitreje),
  • povezavo do interneta,
  • beležko in pisalo.

Zelo pa priporočam, da si priskrbite dodatni monitor, saj bo veliko lažje izvajati spletni tečaj. Na enem monitorju gledate spletni tečaj, na drugem pa izdelujete spletno stran.

S spletnim tečajem lahko pričnete takoj, ko uredite plačilo za spletni tečaj.

V kolikor plačate s kartico, se to vse avtomatsko zgodi in takoj prejmete dostop do tečaja.

V primeru plačila preko spletne banke oz. plačila na TRR, pa je potrebno počakati, da vam potrdimo plačilo. To lahko naredim šele, ko plačilo tudi vidim v spletni banki. Za pohitritev postopka pa mi lahko tudi pošljete potrdilo o plačilu. 

Tempo, kako hitro boste šli skozi spletni tečaj in koliko boste dnevno naredili, je odvisen povsem od vas. Priporočilo pa je, da si rezervirate vsaj 1 do 2 uri v kosu. Tako boste lahko pogledali posamezno temo in jo tudi praktično preizkusili.

Spletni prostor si lahko uredite pri kateremkoli ponudniku spletnega gostovanja. Priporočam pa vam, da poiščete takšnega, ki vam bo omogočil dostop do nadzorne plošče cPanel, saj v tečaju izveste, kako si instalirati WordPress v nadzorni plošči cPanel. V tem primeru pa boste potrebovali tudi spletno domeno, da boste lahko dostopali do svoje spletne strani.

V kolikor imate gostovanje že urejeno drugje, si lahko ustvarite tudi poddomeno in si tam instalirate WordPress.

Spletni prostor pa vam lahko uredimo tudi jaz. Več o tem najdete na tem naslovu. Za začetek vam zadostuje paket KOMET. Če spletne domene še nimate, vam lahko spletni prostor ustvarim na poddomeni na mojprojekt.si (primer: vaseime.mojprojekt.si). V tem primeru v začetku še ne boste potrebovali spletne domene.

Čeprav je spletni tečaj zelo razumljivo predstavljen in je vse razloženo, kje je potrebno klikniti in kaj narediti, boste zagotovo imeli tudi vprašanja, ko boste pričeli z izdelavo svoje spletne strani.

Z namenom, da vam pri tem najbolje pomagam, sem oblikoval Mentorski program: Mojster spletnih strani. Mentorski program pokriva tudi področje načrtovanja, izdelave in urejanje spletne strani.

Več o Mentorskem programu in kako se priključiti je predstavljeno na tej povezavi.

Kaj pravijo udeleženci spletnega tečaja

Tamara Oswald
Jasna Podobnik
Mateja Smogavc
Janja Lamberger
Urša Sreš
Irena Ratnik

297,00