Nauči se upravljati svojo WooCommerce spletno trgovino

Začnemo v ponedeljek, 11. 3. 2024

Si želiš hitro, enostavno in ugodno pričeti s prodajo v svoji spletni trgovini?

A pri tem ne želiš porabiti preveč časa za tehnično postavitev spletne trgovine ter poglabljanje v podrobnosti izdelave spletne trgovine?

Pridruži se mi na spletnem tečaju, na katerem ti pokažem, kako si lahko hitro in enostavno napolniš svojo WooCommerce spletno trgovino s tvojimi izdelki in vsebinami. In tako zelo hitro pričneš s prodajo na spletu.

Te skrbi, kako ti bo uspelo upravljati spletno trgovino?

Lahko si brez skrbi. Spletni tečaj je zasnovan tako, da ne potrebuješ nobenega tehničnega predznanja s področja programiranja, izdelave spletni strani ali grafičnega oblikovanja.

Zate sem namreč že postavil enostavno spletno trgovino v WooCommerce-u. Ti pa lahko to spletno trgovino napolniš s svojimi izdelki, fotografijami, vsebino in jo »oblečeš« v tvoje barve, si nastaviš izgled gumbov… Zato ne bo potrebnega nobenega programiranja ali grafičnega oblikovanja. Skozi vse te korake te bom vodil od začetka do konca.

Tečaj je zelo praktično naravnan, saj delaš na svojem primeru, od mene pa prejmeš tudi komentarje na opravljeno delo.

Če boš ves čas tečaja pridno delal-a po mojih navodilih in opravljal/a vse naloge, bo lahko na koncu 14-dnevnega tečaja tvoja spletna trgovina pripravljena, da štartaš s prodajo.

S pridobljenim znanjem v tem tečaju pa boš lahko tudi kasneje enostavno urejal/a svojo spletno trgovino in to brez dodatnih stroškov zunanjih izvajalcev.

Kaj pridobiš s spletnim tečajem?

S pridobljenim znanjem v tem tečaju boš sposoben/a osnovne predelave in urejanja spletne trgovine glede na svoje potrebe brez dodatnih stroškov zunanjih izvajalcev. 

Se želiš naučiti samostojne izdelave spletne trgovine in se pridružiti številnim zadovoljnim podjetnikom, ki so si s pomočjo tega tečaja že izdelali svojo spletno trgovino?

Prvi korak za uspešno prodajo na spletu je ...

... da si izdelaš kakovostno spletno trgovino, na katero boš ponosen/a tudi sam/a in bo ...

Si želiš takšno spletno trgovino?

Predvsem pa me zanima, ali sprejmeš izziv, da si v 14-ih dneh napolniš svojo spletno trgovino in se jo naučiš upravljati?

Pričnemo v ponedeljek, 11. 3. 2024

Na tej poti ni treba, da se učiš na lastnih napakah in da porabiš leta in leta časa, da se vsega naučiš in preizkusiš v praksi.

Pridruži se mi na spletnem tečaju »Nauči se upravljati svojo WooCommerce spletno trgovino«, na katerem te po korakih naučim izdelati spletno trgovino.

S pomočjo svojih izkušenj, ki sem jih pridobil v več kot 23 letih dela s spletnimi stranmi in s poučevanjem podjetnikov pri samostojni izdelavi spletnih strani in spletnih trgovin, ti bom pomagal hitreje ter na enostaven in razumljiv način priti do cilja – postavljena spletna trgovina.

Na spletnem tečaju te naučim:

Tvoj in moj cilj izziva:

V celoti pripravljena tvoja spletna trgovina v 14-ih dneh od pričetka izziva.

Si želiš samostojno napolniti in naučiti upravljati
spletno trgovino?

Spletni tečaj je primeren zate, če si želiš:

Spletni tečaj NI primeren zate, če:

Se sprašuješ, kaj vse zajema 14-dnevni izziv in kaj prejmeš v paketu?​

V sklopu izziva prejmeš...

Postavljena WooCommerce spletna trgovina

S pridružitvijo temu tečaju prejmeš že vnaprej postavljeno WooCommerce spletno trgovino (z brezplačnimi vtičniki), ki sem jo pripravil zate in nudi polno funkcionalnost ter stabilno delovanje.

Rešitev je stabilna in dobro preizkušena ter je optimizirana za hitro in tekoče delovanje in poskrbi za dobro uporabniško izkušnjo.

Ta spletna trgovina je zgrajena na WordPress platformi z dodatkom za trgovino WooCommerce, ki poganja kar 27 % vseh spletnih trgovin na svetu.

Tvoja naloga v tem tečaju bo, da si to spletno trgovino napolniš s svojimi izdelki in vsebinami, se jo naučiš uporabljati in že lahko pričneš s prodajo.

Kaj mi omogoča WooCommerce spletna trgovina, ki jo prejmeš v izzivu?

Prilagoditev tvoji vizualni podobi

Spletno trgovino boš lahko opremil-a s tvojim logotipom, prilagodil-a boš lahko barve, da bo skladna tvojo celostno vizualno podobo.

Neomejeno število izdelkov

Spletno trgovino lahko napolniš z neomejenim številom izdelkov in jih kasneje dodajaš in razvrščaš v kategorije po tvoji želji.

Izdelki v akciji

Izdelkom, ki so v akciji, lahko poleg redne cene določiš tudi akcijsko ceno in jo tudi časovno omejiš.

Uporaba kuponov in popustov

Prav tako lahko kreiraš poljubne akcijske kupone oziroma kode za popuste.

Nakup z registracijo ali brez registracije

Spletna trgovina omogoča hiter način nakupa brez registracije ali z registracijo, kar omogoči uporabnikom hitrejši nakup v prihodnje.

Številne možnosti plačil

Kupci plačajo naročene izdelke po predračunu ali po povzetju, kar zadošča za začetek poslovanja prek spleta. V nadaljevalnem tečaju »Nadgradi svojo WooCommerce spletno trgovino«, pa bomo dodali še druge načine plačila kot so kreditne kartice.

Številne možnosti načinov dostave

Kupci lahko izbirajo med različnimi možnostmi dostave, ki jih lahko določiš glede na tvoj način poslovanja. Izbiraš lahko med lastnim prevzemom ali dostavo na dom preko dostavne službe.

Možnost objave novic / bloga

Orodje ti omogoča tudi objavljanje novic ali bloga.

Prilagojena za mobilne naprave

Danes se opravi precej spletnih nakupov preko mobilnih naprav, zato je pomembno, da tvoja spletna trgovina podpira tudi uporabo na mobilnih napravah.

Kako izgleda spletna trgovina?

Spletna trgovina, ki jo prejmeš v sklopu tega izziva je predstavljena na spodnjih fotografijah. Seveda pa so vneseni izdelki le za predstavitev postavitve in jih kasneje zamenjaš s svojimi. Prav tako se zamenja znak oz. logotip trgovine, kot tudi barve.

On-line tečaj "Upravljaj svojo WooCommerce spletno trgovino"

Prejel/a boš dostop do posnetkov spletnega tečaja, kjer se boš naučil/a, kako po korakih upravljati WooCommerce spletno trgovino (vnašati in urejati izdelke, upravljati z naročili, ustvariti kupone za popuste…)

Članstvo v zaprti FB skupini za izziv

Facebook skupina bo glavni komunikacijski kanal za izziv. V njej se bomo dnevno srečali v živo in obdelali posamezno temo. V tej skupini pa boste prejeli tudi dnevne izzive, objavljali svoja dela, prejemali komentarje in predloge od mene ter drugih udeležencev izziva.

Kdor se ne bo uspel pridružiti v živo, bo imel na voljo posnetek. Tako si lahko delo povsem prilagodiš svojemu urniku in se odločiš, ali se mi boš pridružil/a v živo ali boš poslušal/a posnetek kasneje čez dan.

Udeleženci preteklih tečajev so bili še posebej hvaležni za mojo podporo ves čas izziva, saj jim je prihranila marsikateri sivi las in precej časa, ki bi ga sicer porabili z iskanjem rešitev.

2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a

Srečali se bomo 2x v živo po 2 uri, kjer bom odgovarjal na vaša konkretna vprašanja glede izdelave vaših spletnih trgovin. Pri tem se bom lahko tudi direktno povezal v tvojo spletno trgovino in ti pomagal rešiti težave.

Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a

Obvezen dogodek za vse udeležence, saj bomo naredili pregled vsega v zadnjih 14-ih dneh, prejel/a boš certifikat za tvoj uspeh, predvsem pa si bomo pogledali, kaj so naslednji koraki za tvojo spletno trgovino in uspeh na spletu in še več.

VKLJUČENO
Skupna vrednost več kot 3.500 €

To pa še ni vse,  dodatno prejmeš še …

+ BONUS #1

Moja mentorska podpora v času celotnega izziva

Ves čas tečaja te bom spremljal in komentiral tvoje delo, odgovarjal na vprašanja v živo 🙂

+ BONUS #2

Časovno neomejen dostop

Prejmeš časovno neomejen dostop do tečaja “Upravljaj svojo WooCommerce spletno trgovino”.

+ BONUS #3

Brezplačno gostovanje za 60 dni

V sklopu tega tečaja dobiš spletno trgovino že pripravljeno na mojem gostovanju ter na začasnem naslovu (poddomeni). Na tečaju ti povem vse, kaj boš kasneje potreboval/a po preteku 60 dni.

14-dnevni izziv

Nauči se upravljati svojo WooCommerce spletno trgovino

397 €
Izjave

Kaj pravijo udeleženci mojih spletnih tečajev

Sonja Brezovnik

Če se bo kdorkoli, od vas, ki to berete odločil za sodelovanje z Markom, vam naj povem…Prepričal vas bo s svojo predanostjo, dobro voljo in kar je meni najbolje…Vedno zadeve spelje do konca. To sem nemalokrat opazila, ko so se na Q&A Webinarjih pojavili kakšni problemi (ko smo slušatelji kaj zafrknili). Takrat sem si mislila: »Tole pa ne vem, če boš zmogel!«. In je, vedno je. Všeč mi je njegova pripravljenost in ta žar. V vsak problem se je poglobil in ga razrešil. Ko smo zaključevali ta srečanja, je bilo čutiti, kako smo vsi prejeli željeno. Ta srečanja so mi bila zelo všeč. Na njih sem dobila še dodatno podporo in Markovo usmeritev, če mi je kdaj kaj »zagustilo«.

Petra Martinčič

Nataša Seražin
MaTeya Kraner
Rezultati izziva

Primeri samostojno izdelanih spletnih trgovin udeležencev preteklih spletnih tečajev

14-dnevni izziv

Nauči se upravljati svojo WooCommerce spletno trgovino

397 €

Še vedno nisi prepričan/a, da je ta izziv najboljša priložnost zate, če si želiš enostavno in hitro pričeti s prodajo v svoji spletni trgovini, prihraniti denar in čas, ter se izogniti napakam, ki bi te lahko kasneje še kako drago stale? 

Morda pa še nisi dobil/a odgovora na svoje vprašanje.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kdaj pričnemo s spletnim tečajem?

S spletnim izzivom pričnemo 11.3.2024, s pripravami oziroma ogrevanjem na izziv pa v ponedeljek, 4.3.2024.

Seveda pa ne čakaj s prijavo do zadnje minute.

V pripravljalnem tednu si boš lahko vzel/a čas za pripravo opisov izdelkov, za določitev cen, pripravo fotografij izdelkov… ki jih boš vključil v spletno trgovino.

V pomoč ti bodo posnetki 3-dnevne delavnice za pripravo temeljev spletne strani.

Koliko časa na dan naj planiram za spletni tečaj in izdelavo spletne trgovine?

Koliko časa na dan boš porabil/a za izziv zelo težko ocenim. Zagotavljam pa ti, da boš za izdelavo spletne trgovine porabil/a vsaj 3x do 5x manj časa, kot če bi se vsega lotil/a čisto sam/a brez spletnega tečaja in moje mentorske podpore.

Glede na to, da boš v tem izzivu spletno trgovino že dobil-a postavljeno, boš porabil-a precej manj časa, kot če bi si jo moral/a še sam/a postaviti. 

Kljub temu pa boš porabil/a določen čas, saj je potrebno napisati vsebino, pripraviti slike, morda tudi video, itd.

V vsakem primeru si del dneva rezerviraj za ta izziv, če si res želiš postaviti spletno trgovino in se naučiti tudi upravljati z njo. Če si že sedaj prezaseden/a, potem ta izziv ni zate.

Več časa in truda boš vložil/a, boljši bo rezultat in seveda tvoja spletna trgovina. Predlagal bi, da si rezerviraš dovolj časa za izvajanje izziva, saj boš delal/a na svoji spletni trgovini. Odvisno pa je tudi, koliko izdelkov boš vključil/a v spletno trgovino. Predlagam vsaj 1 do 2 uri na dan. 

Seveda pa lahko v času izziva vneseš v trgovino le nekaj izdelkov in nato po zaključku izziva še dodajaš nove izdelke, saj boš imel/a po izzivu še 46 dni na razpolago spletni prostor.

Ob kateri uri bo vsak dan potekal spletni izziv?

Spletni izziv je nastavljen tako, da si lahko sam/a določaš urnik, kdaj boš predelal/a določeno temo in opravljal/a naloge. Če utegneš, se mi vsak dan med delovnim tednom pridružiš v živo v dopoldanskih urah, sicer pa si lahko ogledaš posnetek posamezne lekcije, ko uspeš. 

Če si boš spletno trgovino izdelal/a za svoj primarni posel, predlagam, da si določen čas za delo rezerviraš kar med delovnikom, saj je to del tvojega posla.

Ali bo spletni tečaj tudi čez vikend?

Vikende (soboto in nedeljo) boš imel/a prosto, da nadoknadiš z vsebino in delaš na svoji spletni trgovini, če nisi utegnil/a čez teden, ali pa se posvetiš svoji družini 🙂 Facebook skupina pa bo aktivna vse dni, tudi v soboto in nedeljo, za tiste najbolj zagrizene.

Kaj vse potrebujem za izvajanje spletnega tečaja oz. tega izziva?

Za udeležbo na tem izzivu potrebuješ z vidika tehnične opreme potrebuješ:

  • namizni ali prenosni računalnik,
  • računalniško miško (gre tudi brez, vendar je z miško hitreje),
  • povezavo do interneta,
  • spletno kamero (zaželeno za webinarje),
  • mikrofon,
  • slušalke ali zvočnike,
  • beležko in pisalo.

Zelo pa priporočam, da si priskrbiš dodatni monitor, saj bo veliko lažje izvajati spletni tečaj. Na enem monitorju gledaš spletni tečaj, na drugem pa gradiš svojo spletno trgovino.

Imam še kakšne dodatne stroške z izdelavo spletne trgovine?

Vse, kar boš potreboval/a, da si boš v sklopu izziva napolnil/a spletno trgovino, boš prejel/a ob prijavi. V sklopu tečaja bo tudi vse razloženo, kaj boš potreboval/a kasneje in na kaj biti pozoren-a.

V tem trenutku ne potrebuješ zakupiti nobenega gostovanja ali spletne domene. Gostovanje boš prejel/a za namen spletnega tečaja oz. izziva brezplačno (BONUS ob prijavi). Prav tako še ne boš potreboval/a spletne domene, saj ti bo dodeljena poddomena, kjer boš vse postavljal/a.

Kaj pa če že imam spletno stran in jo želim nadgraditi s spletno trgovino?

V tem primeru ta izziv ni primeren zate, saj boš tukaj dobil-a že pripravljeno spletno trgovino. Zato je ta izziv primeren za tiste, ki še nimate svoje spletne strani oz. si želite spletno trgovino postaviti čisto ločeno.

Bi pa predlagal, da me v tem primeru kontaktiraš in skupaj pogledava obstoječo stran ter ti svetujem kaj je bolje narediti.

Lahko se tudi za osnovo vzame spletna trgovina, ki jo dobiš od mene in kasneje dodaš druge  podstrani, vsebino pa preneseš iz trenutne strani.

V kolikor pa želiš obstoječo spletno stran obdržati in k njej priključiti spletno trgovino, potem se raje priključi izzivu “Izdelaj si svojo WooCommerce spletno trgovino”, ki ga najdeš tukaj.

Ali je 14-dnevni izziv primeren zame, če sem ne-tehničen tip?

Seveda je. Moj namen je, da bo celoten tečaj zate enostaven in razumljiv in mu boš lahko normalno sledil-a. Vse obdelane vsebine bodo tudi posnete in si jih boš lahko v času izziva večkrat pogledal-a in ponovil-a za menoj.

S tem namenom sem izbiral tudi orodja, ki jih bomo uporabili med tečajem, da je rokovanje z njimi enostavno in uporabniško prijazno.

Za udeležbo na tečaju ne boš potreboval-a znanja iz programiranja ali grafičnega oblikovanja ali uporabe WordPress-a ali WooCommerce-a. Tvoja naloga bo, da pripraviš vsebine, fotografije, morda video vsebine, jaz pa te naučim, kako jih vneseš v spletno trgovino in se jo naučiš uporabljati.

Kaj, če mi v času izziva ne bo uspelo izdelati spletne trgovine?

Najprej moraš naravnati svojo miselnost, da ti bo uspelo, saj je to edini način za uspeh. Seveda se lahko zgodi in ti življenje začne metati polena pod noge. Bolj kot boš fokusiran-a in trden-a v svojem prepričanju, da to res potrebuješ za svoj posel, bolj uspešno boš preskakoval-a ovire in ti bo uspelo. Kako to vem? Iz preteklih izzivov. 🙂

V kolikor pa se vseeno zgodi, da ne boš uspel-a pravočasno zaključiti, pa boš imel-a še vedno dostop do video vsebin in tudi spletni prostor na voljo dodatnih 46 dni.

Navsezadnje pa boš dobila v uporabo že pripravljeno spletno trgovino, kjer bodo manjkali samo še tvoji izdelki, kontaktni podatki in nekaj dodatne vsebine.

Ali mi posnetki spletnega tečaja ostanejo za vedno?

Da, z nakupom tega tečaja dobiš dostop do video posnetkov za vedno in si jih lahko ogledaš kolikorkrat želiš.

Ali lahko prejeto spletno trgovino v tem izzivu kasneje tudi spremenim ali nadgradim?

Seveda lahko. Spletna trgovina je zgrajena na WordPress platformi, kjer boš lahko kasneje dodajal/a nove strani, po želji pa celo spremenili temo, glavno in nogo strani, dodal/a nove vtičnike in še marsikaj. Za takšne spremembe v lastni režiji pa bo potrebno dodatno znanje. Če boste želel/a, pa ti lahko tudi po izzivu pomagam kot mentor do potrebnega znanja in stojim ob strani, da boš hitreje uredil/a potrebne spremembe in nadgradnje. 

Še vedno nisi prepričan-a, da je ta spletni izziv primeren zate?

Prisluhni še preostalim izjavam udeležencev preteklih spletnih izzivov...

Karmen Podmenik
Tjaša Požgaj
Renata Košič
Rezultati izziva

Primeri samostojno izdelanih spletnih trgovin udeležencev preteklih spletnih tečajev

14-dnevni izziv

Nauči se upravljati svojo WooCommerce spletno trgovino

397 €

14-dnevni izziv

Sprejmi izziv in si napolni svojo spletno trgovino s svojimi vsebinami v 14-ih dneh

Marko Petrej, NAVDIH.NET, Lackova cesta 78A, 2000 Maribor